Andelsbanksvalet

De närmasta dagen får du kanske, eller har fått en röstsedel från Vasa Andelsbank. Ifall du är kund i banken har du möjlighet att välja förtroendevalda till bankens fullmäktige. Jag är den här gången kandidat i valet. Jag har hela mitt liv varit kund i min lokala bank och jag har de senaste åren insett hur viktigt det är att vi slår vakt om välfungerande, rättvisa och kundnära banktjänster. 
 
Banksektorn utvecklas med en rasande fart och OP-gruppen är aktivt med och utvecklar olika tjänster och lösningar som inte traditionellt har hört till bankvärlden. Jag tycker detta är mycket intressant och samtidigt ser jag det som en möjlighet att utveckla tjänster i glesbygda områden. Energi, hälso- och sjukvård och försäkringstjänster är sådana tjänster där OP-bruppen och Vasa Andelsbank helt klart kommer att få en mer framträdande roll. 
 
- Jag ser det som en mycket stimulerande och viktig utmaning att kunna delta i det arbetet. 
 
Två frågor som jag vill lyfta fram är först och främst kundnära tjänster. Digitaliseringen har lärt oss använda tjänster som för ett tiotal år sedan kunde ha verkat främmande. Men jag anser ändå att ett personligt kundnära förhållande är en av Andelsbankens stora styrkor och något jag också vill slå fast vid. Min familj byggde egnahemshus i år och det goda personliga affärsförhållandet värdesätter jag och det är också en viktig orsak till att jag vill delta i utvecklandet av andelsbanksverksamheten. 
 
I mitt arbete samverkar jag med företagare främst inom pälsdjursbranschen och jag har lärt mig hur viktigt det är att banksektorn aktivt och med framförhållning samarbetar med näringslivet. Jag uppfattar att Andelsbanken har en stark och unik position som finansiär och indirekt som näringslivsutvecklare. Den delen vill jag slå fast om och arbeta för. 
 
Ifall du är ägarkund i Andelsbanken och har möjlighet att rösta i fullmäktievalet så ska du få en röstsedel hemskickad. Har du rösträtt ska du också kunna rösta via dina andelsbankkoder. Min nummer i valet är 14 och jag lovar att verka för en stark och rättvis bank som ger dig det stöd och den hjälp du behöver i din ekonomiska vardag .