Ingen sa det skulle vara lätt....

De orden sa en av mina goda vänner efter ett misslyckat personval - för över 10 år sedan. Många valkampanjer har det blivit sedan dess. Många framgångar men också misslyckanden som stämt till eftertanke och lämnat sina lärpengar. 
 
Kommunalpolitiken är en utmanande men mycket intressant miljö där man får arbeta med vardagsnära frågor men där man hela tiden arbetar under en politisk spänningsledning. Detta är en spänningsledning under vilken man lätt går vilse om man inte läser in spelkartan och lyssnar på andra människors målsättningar, utgångslägen men också värderingar. 
 
De senaste fyra åren har för mig varit de mest krävande men också på sätt och vis mest otacksamma. Föräldraskap, ett utmanande riksdagsval husbygge och mitt krävande arbete som tjänsteman inom den finländska pälsdjursnäringen har gjort att jag för ett antal månader sedan beslöt att ta en paus från kommunalpolitiken. 
 
Men det är aldrig så enkelt som man själv tror. Jag och min familj bor i Nykarleby och vi har också för avsikt att stanna här. Med barn som trivs i den här trygga, välordnade miljön, med ett nybyggt hem och en naturlig närhet till många av de människor som jag arbetar med känner jag att jag fortsättningsvis vill och kan göra en betydande insats för vår stad. 
 
Kommunens roll kommer att förändras och varje kommunalval är unikt. Min avsikt är att efter kommunalvalet ställa mig till förfogande också för viktiga uppdrag inom stadens politiska ledning och att på det viset tillvarata stadens intressen på bästa möjliga sätt - Jag har genom mina olika uppdrag byggt upp ett stort antal nätverk inom Landskapsförbundet, Folktinget, SDP samt olika organisationer och näringslivet. Under åren har jag fått rutin och erfarenhet från intressebevakning och olika förhandlingar vilket idag är jätteviktigt för att kunna uppnå goda resultat. 
 
Jag är gärna din kandidat och har du frågor om min kandidatur är du välkommen att kontakta mig. 
steven.frostdahl(at)gmail.com
 
Nykarleby erbjuder en trygg uppväxtmiljö för barn och ungdomar. Att kunna ta en söndagspromenad i januari och kunna njuta av en gnistrande vacker vinterdag är en del av vardagslyxen som får det att kännas att vår stad har mycket att erbjuda i form av livskvalitet och rekreation.